12 Mart 2025 22:09

Özgür Özel: “Bu emeklilerin artık seni iktidardan indirmesi için daha ne olacak”

Özel katıldığı iftar programında Erdoğan'a, " Bu emekliyi canından bezdirdin. Bu emekli sana oy vermeyince, asgari ücretli oy vermeyince bir de bozuluyorsun." dedi.

Özgür Özel: “Bu emeklilerin artık seni iktidardan indirmesi için daha ne olacak”

Fotoğraf: ANKA

Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği iftar programına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Erdoğan bugün emekli bayram ikramiyesi hakkında '3 bin liraydı, 4 bin lira yaptık. Daha ne olacak’ dedi. Erdoğan’a şunu söylüyorum: Bu emekliyi canından bezdirdin. Bu emekli sana oy vermeyince, asgari ücretli oy vermeyince bir de bozuluyorsun. Bu insanların sana kırılması, sana darılması, desteğini çekmesi, artık seni iktidardan indirmesi için daha ne olacak Sayın Erdoğan” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Keçiören Belediyesi tarafından Ihlamur Kasrı’nda düzenlenen iftar programına katıldı. Erzurum’un kurtuluşunun 107’inci yılı şerefine Erzurumlu vatandaşlara verilen iftarda, CHP Lideri Özel’e, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Genel Başkan Yardımcıları Aylin Nazlıaka, Zeliha Aksaz Şahbaz, Gülşah Deniz Atalar ve Özgür Karabat ile Ankara Milletvekilleri Semra Dinçer, Tekin Bingöl, Adnan Beker eşlik etti. Özel ve Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, iftarın ardından katılımcılara hitap etti.

Özel ise şunları söyledi:

Özel’den cağ kebabı hesabı

 ‘Herkes hesabını ona göre yapsın’ diyor Erdoğan. Sayın Erdoğan, biz hesabımızı ona göre, buna göre yapmıyoruz. Biz hesabımızı vatandaşın hesabına göre yapıyoruz. Madem Erzurumluların iftarında Keçiören’deyiz, Ankara’nın küçük Erzurumundayız. O zaman o hesabı Erzurumluların hesabı üzerinden yapalım. Bak, Sayın Erdoğan: Geçen sene 17 bin 2 lira asgari ücret veriyordun Erzurumlu asgari ücret alan Dadaş kardeşime. Ben bunu geçen ay gittiğimde Erzurum’da sordum, koca salonda kime sorduysam ‘Doğru mu’ dedim, ‘Doğru’ dediler. 17 bin liraydı geçen sene asgari ücret ve cağ kebabından 170 şiş alıyordu bir asgari ücretli. 100 liralık cağ kebabından 170 şiş. Bu sene güya asgari ücret zamlandı 22 bin lira oldu ama cağ kebabı da zamlandı ve 22 bin liralık asgari ücret, 250 liralık cağ kebabından 60 şiş alabiliyor. 110 şiş cağ kebabı alınan asgari ücretten 60 şiş cağ kebabı alınan asgari ücrete geldik.

Emeklilere 3 bin lira olan bayram ikramiyesini Erdoğan 4 bin liraya çıkardı. Bugün de Meclis’e geldi. Esti, yağdı ama bu konudan bahsetmedi. Sonra çıkışta bir gazeteci arkadaşımız döndü ve dedi ki ona, ‘Emekliye verilen ikramiyeye acaba bir artış daha yapabilir misiniz?​’ Döndü dedi ki ‘Sen beni oyuna mı getirmeye çalışıyorsun? 3 bin liraydı, 4 bin lira yaptık. Daha ne olacak’ dedi. Şimdi Sayın Erdoğan sana sorayım daha ne olacak? 2015 yılıydı, CHP bir asgari ücret kadar her emekliye bayramda emekli ikramiyesi teklif etti. Biz bunu söyledik, heyecanlandı emekliler. MHP, ‘Biz de vereceğiz’ dedi. Şimdiki DEM’in o günkü partileri, ‘Biz de vereceğiz’ dedi. Dört partinin üçü bunu vadetti Meclis’teki. 7 Haziran‘da Erdoğan, Meclis çoğunluğunu kaybetti. Çok istedik ki bir hükümet kuralım, o günkü sözleri peşi sıra tutalım. Emekli ikramiyesini verelim. O gün ‘Taşerona kadro’ diyorduk, verelim. ‘ÖTV’siz, KDV’siz mazot’ diyorduk, verelim. Emekli intibak yasası istiyordu, verelim. ‘Aile sigortası’ diyorduk. Her evin kadınına verelim bir kart. O da gitsin o kartla, yoksulluğu Mesut Başkan’ın tarif ettiği gibi kimsenin yüzüne vurmadan Keçiören’in Keçi Kartı gibi onurluca bir sosyal yardım alsın. Aldığını da kimse yüzüne vurmasın. Ama o günlerde maalesef o seçimlerin doğurduğu milli iradenin gereğini yapıp hükümeti kuramadık. Sayın Bahçeli, ‘Seçimler yenilensin’ dedi. Bunun dışında bir şey söylemedi, kuramadık. 1 Kasım’a giderken dediler ki ‘Biz de vereceğiz emekliye ikramiyeyi.’ 1 Kasım’a giderken daha çok şey oldu, çok üzücü şeyler oldu ve aslında bu vaatlerimizi hayata geçirecek iktidar nasip olmadı. 1 Kasım’da tekrar AK Parti geldi. Sonra kendi Başbakanını indirdi, Binali Bey’i bindirdi. Sonra ne istediyse verdikleri, darbeye kalkıştı. Sonra Anayasa değişti. Sonra bütün yetkileri aldı. Buralara kadar geldik. O sırada ‘Ben de vereceğim’ dediği ikramiyeyi üç yıl vermedi; altı bayram. Ta 2018 seçimlerinde ‘Veriyorum hadi’ dedi, bin lira verdi. Biz itiraz ettik. Asgari ücret o zaman yanılmıyorsam bin 400 lira. ‘Olmaz, yetmez’ dedik. ‘Bin lira yeter’ dedi. Bakın, o günkü bin lira -diyor ya ‘Daha ne olacak’- asgari ücretin yüzde 62’si. O günkü bin lira alıyor 25 kilo dana kıyma, şimdi alıyor beş kilo. Yani bugün ‘Dalga mı geçiyorsun, daha ne olacak’ diyen Erdoğan’a şunu söylüyorum: Bu emekliyi canından bezdirdin. Bu emekli sana oy vermeyince, asgari ücretli oy vermeyince bir de bozuluyorsun. Bu insanların sana kırılması, sana darılması, desteğini çekmesi, artık seni iktidardan indirmesi için daha ne olacak Sayın Erdoğan?​” (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Metal tokat

Metal tokat

Renault işçileri, yaşadıkları sorunlar karşısında patronların yanında duran şube yönetimine karşı harekete geçti: Delege sayısının 3 katı aday çıktı, seçimlere katılım rekoru kırıldı, şubenin belirlediği adaylar geride kaldı. 200 bin metal işçisini ilgilendiren MESS grup sözleşmesi öncesi Metal Fırtına’nın amiral gemisi Renault’da yapılan seçimler sendikal bürokrasiye tokat oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
12 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et